Vinete umplute cu ciuperci delicioase
Printeaza
O reteta delicioasa de vinete umplute cu ciuperci, ulei, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper si patrunjel
Ingrediente:
- 6 vinete
- 200 g ciuperci
- ulei
- 3 cepe
- 3-4 căţei de usturoi
- 80 g pesmet
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Tai vinetele în jumătate pe lungime, le opăreşti în apă clocotită pentru 2-3 minute şi le laşi să se scurgă 30 de minute. Le scoţi apoi miezul şi-l tai mărunt. Cureţi ceapa şi ciupercile, le tai mărunt şi le căleşti împreună cu usturoiul pisat şi miezul vinetelorîn ulei încins.
Potriveşti de sare şi piper şi laşi să se călească 20 de minute, pe foc potrivit. Treci vinetele prin pesmet, le umpli cu compoziţia de ciuperci, le aşezi într-o tavă, torni peste ele puţin ulei şi le dai la cuptor pentru 25-30 de minute. La final, presari pătrunjelul tăiat fin.
Pofta buna!