Vinete umplute cu ciuperci si orez

Printeaza

Vinete umplute cu ciuperci si orez din: vinete, ceapa, morcov, ardei capia, gogosar, orez, ciuperci, rosii, suc de rosii, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Vinete umplute cu ciuperci si orez

  • 4 vinete
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 1 gogoşar
  • 1 cana de orez
  • 1 cutie de ciuperci
  • 2-3 roşii
  • suc de roşii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se aleg vinetele potrivite ca mărime, se spală şi se taie jumătăţi pe lungime. Se scoate miezul parţiăl, iar apoi se prăjesc in puţin ulei, până se înmoaie. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte împreună cu miezul.de la vinete, cu mor­covul curăţat şi dat pe răzătoarea mică, cu ar­deiul şi gogoşarul tăiate cubuleţe mici.

Când s- au înmuiat legumele, se adaugă orezul şi ciu­percile tăiate mărunt. Se mai adaugă puţină apă, se fierb bine. Spre sfârşit se adaugă roşiile date pe râzătoare. Se potriveşte de sare şi piper, se adaugă pătrunjelul tocat fin şi se lasă la scă­zut până se obţine o pastă consistentă.

Cu această compoziţie se umplu vinetele şi se aşază într-o tavă mai adâncă. Se adaugă 2 fcăni de suc de roşii şi se dau la cuptor, să se rumenească.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ion Avranceanu

    Foarte bune vinetele umplute cu ciuperci si orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.