Vinete umplute cu ciuperci si orez
PrinteazaVinete umplute cu ciuperci si orez din: vinete, ceapa, morcov, ardei capia, gogosar, orez, ciuperci, rosii, suc de rosii, patrunjel, sare, piper.
- 4 vinete
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei capia
- 1 gogoşar
- 1 cana de orez
- 1 cutie de ciuperci
- 2-3 roşii
- suc de roşii
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se aleg vinetele potrivite ca mărime, se spală şi se taie jumătăţi pe lungime. Se scoate miezul parţiăl, iar apoi se prăjesc in puţin ulei, până se înmoaie. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte împreună cu miezul.de la vinete, cu morcovul curăţat şi dat pe răzătoarea mică, cu ardeiul şi gogoşarul tăiate cubuleţe mici.
Când s- au înmuiat legumele, se adaugă orezul şi ciupercile tăiate mărunt. Se mai adaugă puţină apă, se fierb bine. Spre sfârşit se adaugă roşiile date pe râzătoare. Se potriveşte de sare şi piper, se adaugă pătrunjelul tocat fin şi se lasă la scăzut până se obţine o pastă consistentă.
Cu această compoziţie se umplu vinetele şi se aşază într-o tavă mai adâncă. Se adaugă 2 fcăni de suc de roşii şi se dau la cuptor, să se rumenească.
Pofta buna!
Foarte bune vinetele umplute cu ciuperci si orez