Vinete umplute cu cuscus

Printeaza

Vinete umplute cu cuscus din: vinete, cuscus, ulei, ardei, usturoi, rosii, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Vinete umplute cu cuscus

  • 3 vinete medii
  • 150 g cuşcuş
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei roşu
  • 1 căţel de usturoi
  • 3-4 roşii cherry
  • 2 fire de ceapă
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie vinetele în două pe lungime. Lasă o jumătate deoparte. La restul scoate-le pulpa, cât să rămână 1 cm pe margine, presară-le cu sare şi lasă-le 1/2 oră.

Intre timp, taie cubuleţe ardeii, pulpa vinetelor şi jumătatea de vânătă păstrată. Scurge jumătăţile de vinete de apa lăsată, aşază-le pe un grill uns cu puţin ulei. Pune capacul şi lasă-le să se înmoaie. înăbuşă câteva minute în uleiul de măsline cubuleţele de vânătă şi de ardei şi usturoiul tocat.

Când sunt al dente, scoate-le într-un bol. în uleiul rămas, căleşte puţin roşiile cherry, apoi dă-le deoparte. Toarnă apă fierbinte peste cuşcuş şi, când e gata, amestecă-l într-un bol cu legumele înăbuşite (mai puţin roşiile).

Sărează şi piperează. Umple vinetele cu acest amestec. Serveşte-le alături de roşii, presărate cu ceapă verde tocată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.