Vinete umplute cu legume si cascaval afumat
PrinteazaVinete umplute cu legume si cascaval afumat din: vinete, ceapa, ardei, rosii, cascaval afumat, patrunjel, ulei, oregano, sare, piper.
- 2 vinete
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 3 roşii
- 100 g caşcaval afumat
- 1/2 legătură pătrunjel
- 4 linguri ulei
- 1 linguriţă oregano uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie în două vinetele şi se decupează puţin la bază, ca să aibă stabilitate. Se crestează pulpa în romburi, cu vârful unui cuţit, apoi se unge cu ulei. Se aşază în tavă cu pulpa în sus şi se dau la cuptor.
Se călesc în ulei ceapa şi ardeiul gras tăiat fâşii. Se adaugă roşiile pasate la blender, sare, piper şi oregano. Se fierbe pe foc mediu, 10-15 min. Vinetele se scot din cuptor şi se scobeşte pulpa din mijloc. Se presară puţină sare în scobituri.
Pulpa se taie bucăţi şi se pune în sosul de legume; se mai fierbe 2-3 min., apoi se toarnă în vinete. Se presară pătrunjel şi caşcaval ras. Se mai dau vinetele la cuptor 10-15 min., până se topeşte caşcavalul. Pe farfurii se pune un pat de sos şi câte o jumătate de vânătă; se serveşte cald sau rece.
Pofta buna!