Vinete umplute cu orez si branza
PrinteazaVinete umplute cu orez si branza din: vinete, orez, rosii uscate in ulei, masline, branza, ulei de masline, busuioc, dressing de iaurt si menta.
- 4 vinete
- 225 g orez cu bobul lung
- 75 g roșii uscate in ulei
- 50 g masline negre
- 60 g brânză
- 30 ml ulei de masline
- 1 lingura de busuioc tocat, plus crengute proaspete de busuioc, pentru servire
- dressing de iaurt si menta, pentru servire
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, tăiați cotoarele, apoi scoateti miezul cu ajutorul unei linguri. Se amestecă orez, roșii, măsline, brânză, jumătate din uleiul de măsline și busuioc într-un vas termorezistent.
Cu restul de ulei ungeti o tava. Umpleti vinetele cu amestecul de orez si asezati in tava.
Acoperiti cu folie de aluminiu si coaceti timp de aproximativ 45-50 de minute. Se decoreaza cu crengute de busuioc si se serveste cu dressing de iaurt si menta.
Pofta buna!