Vinete umplute cu orez si ceapa verde

Printeaza

Vinete umplute cu orez si ceapa verde din: ceapa, vinete, cimbru, orez, masline, ceapa verde, ardei gras, usturoi, supa de legume, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Vinete umplute cu orez si ceapa verde

  • 1 ceapă
  • 2 vinete
  • 1 legătură cimbru
  • 200 g orez (prefiert)
  • 150 q măsline feliate (negre si verzi)
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 1 ardei gras roşu
  • 3 căţei de usturoi
  • supă de legume
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli şi îndepărtezi codiţele vinetelor. Le tai pe jumătate şi le opăreşti în apă clocotită cu sare, 10-15 minute, le scurgi şi le laşi să se răcească, apoi le scoţi miezul.

Cureţi ceapa şi ardeiul şi le tai cubuleţe. încingi într-o tigaie puţin ulei şi căleşti ceapa, apoi adaugi ardeiuL Pui şi usturoiul tăiat felii subţiri, laşi să scadă un pic şi adaugi orezul

După câteva minute, sărezi şi piperezi, amesteci bine şi torni puţină supă de legume.

Le laşi să scadă zeama, apoi închizi focuL

Cu această compoziţie umpli vinetele, le aşezi într-un vas termorezistent, uns cu ulei, şi le dai la cuptor. Serveşti cu felii de măsline ceapă verde tocată şi cimbru.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.