Vinete umplute cu prepelite
PrinteazaVinete umplute cu prepelite din: prepelite, vinete, unt, ardei, roşii, vin, ulei de masline, piper, sare.
- 6 prepelite
- 6 vinete
- 6 lingurite de unt
- 10 ardei graşi roşii
- 500 g roşii
- 1 pahar vin alb sec
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă piper boabe
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Se curăţă bine prepeliţele, se spală, se şterg cu un prosop
se pudrează cu sare şi piper. Se aleg vinete tinere, suficient de mari încât să cuprindă bine o prepeliţă. Se taie la fiecare vânătă un căpăcel (la coadă), se şcoate cu linguriţa atâta miez cât să incâpă înăuntru o prepeliţă, dar să rămână pereţii destul de groşi (cam 1 cm).
Se pune în fiecare vânătă câte 1 linguriţă de unt, apoi câte o prepeliţă. Se toaca mărunt ardeii, roşiile şi miezul vinetelor, se stropesc cu ulei, se pudrează cu sare, se amestecă şi boabele de piper. Se aşterne tot, ca un pat, pe fundul unei tăvi de dimensiuni potrivite, peste care se aşază vinetele umplute.
Se coace în cuptorul încins, la foc mic, cel puţin 1 oră. Spre sfârşit, se toarnă în tavă şi vinul. E gata când furculiţa intră în prepeliţe foarte uşor.
Pofta buna!