Vinete umplute cu pui, orez si ciuperci
PrinteazaVinete umplute cu pui, orez si ciuperci din: vinete, piept de pui, ciuperci, morcov, ceapa, rosie, orez cu bobul lung, ou, patrunjel, sare, piper, ulei.
- 2 vinete potrivite
- 200 g piept de pui
- 2 ciuperci
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 roşie
- 6 linguri orez cu bobul lung
- 1 ou
- pătrunjel
- sare
- piper
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie în jumătate pe orizontală şi li se scoate miezul cu o lingură. „Bărcuţele” de vinete obţinute se opăresc în apă clocotită cu sare timp de 5 minute, după care se pun la scurs. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în ulei.
Se adaugă pe rând morcovul ras, ciupercile tocate mărunt, carnea tăiată bucăţele, miezul de vinete tocat şi orezul fiert pe jumătate. Se adaugă puţină apă şi se călesc împreună 15 minute, pe foc mic.
Se adaugă roşia curăţată de pieliţă şi tăiată cubuleţe, sare şi piper, după gust, şi se mai lasă încă 5 minute. Se dă deoparte, se lasă un pic să se răcească, se adaugă oul bătut şi se amestecă.
Se umplu „bărcuţele” cu amestecul pregătit şi se dau la cuptor pentru 20 de minute. Se servesc decorate cu pătrunjel verde.
Vinete umplute cu pui, orez si ciuperci
Pofta buna!