Vinete umplute cu rosii, ardei gras si ceapa verde
PrinteazaVinete umplute cu rosii, ardei gras si ceapa verde din: vânătă, ardei gras, ardei iute, rosie, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel verde, piper negru, sare, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 vânătă tânără
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 1 roşie cărnoasă
- 2 fire ceapă verde
- 2 fire usturoi verde
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- piper negru proaspăt măcinat
- 1 lingură sare
- 150 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Speli vânătă şi o ştergi cu un şervet. O cureţi pe lungime, o fâşie da, una nu. Tai vânătă în două, pe lungime.
Laşi jumătăţile de vânătă 30 de minute într-un vas mai mare cu apă caldă, în care ai pus 1 lingură bună de sare. în felul acesta, iese din ele seva amară şi nici nu se înnegresc.
Le scoţi şi le laşi la scurs într-o strecurătoare.
Scobeşti jumătăţile de vânătă cu un cuţit, iar cu o lingură scoţi apoi miezul alb, pe care îl păstrezi pentru altă reţetă, încingi 100 ml ulei de măsline şi prăjeşti jumătăţile de vânătă, câte 2 minute pe fiecare parte, apoi le scoţi într-o tavă termorezistentă.
In tigaia încinsă, căleşti întâi ceapa şi usturoiul tocate şi presari peste ele un praf sare. Adaugi ardeiul gras curăţat, tăiat cubuleţe şi ardeiul iute tocat mărunt; după 2 minute, pui roşia tocată.
Asezonezi cu sare şi piper proaspăt măcinat şi mai laşi pe foc mic 5 minute. Scoţi amestecul într-un castron şi, când s-a răcorit, îl amesteci cu pătrunjelul verde.
Umpli jumătăţile de vânătă cu amestecul de legume şi le stropeşti cu uleiul rămas. Le coci 30 de minute în cuptorul preîncălzit, la 180 °C.
Serveşti vinetele călduţe, cu bucăţele de pita (pâine turcească) sau libii libaneze.
Vinete umplute cu rosii, ardei gras si ceapa verde
Pofta buna!