Vinete umplute cu telemea si patrunjel
PrinteazaVinete umplute cu telemea si patrunjel din: vinete, rosii, telemea, patrunjel, morcovi, dovlecel, sare, ulei.
- 2 vinete mari
- 4 roşii
- 250 g telemea
- o legătură pătrunjel
- 2 morcovi fierţi
- un dovlecel fiert
- sare
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Vinetele se spală foarte bine, se usucă, se taie pe din două şi se presară cu sare.
Intre timp, roşiile se taie mărunt şi se amestecă cu morcovii, dovlecelul tăiat cuburi şi pătrunjelul tocat mărunt.
Se şterg vinetele de sucul lăsat, se scoate o parte a miezului care se amestecă cu restul legumelor şi, într-un final, cu brânza tăiată cuburi.
Se stropesc bărcuţele de vinete cu ulei, se umplu şi se aşază într-o tavă de cuptor. Se pune şi restul uleiului şi se lasă la cuptor pentru 30 de minute.
Vinete umplute cu telemea si patrunjel
Pofta buna!
Nu-mi plac vinetele umplute