Vinete umplute cu ton
PrinteazaO reteta gustoasa de vinete umplute cu: pesmet, ardei capia, ton, branza, parmezan, patrunjel, oregano, ulei de masline, rosii, piper.
- 2 vinete mari
- 3 linguri pesmet
- 2 ardei capia
- 2 cutii de ton
- 50 g brânză italienească sau caşcaval
- 3 linguri parmezan ras
- 1 legătură pătrunjel
- 1 linguriţă oregano
- 1 lingură ulei de măsline
- 3 roşii
- 1 lingură concentrat de legume
- piper
Mod de preparare:
Tai vinetele în jumătăţi şi le bagi în cuptor pentru 30 de minute. Apoi, cu o lingură, scoţi miezul uşor, să nu rupi coaja şi îl toci.
Separat pui uleiul de măsline în tigaie, căleşti ardeiul capia cu roşiile tăiate cubuleţe, pentru câteva minute, după care adaugi miezul de vânătă tocat şi tonul.
Pui pesmetul, pătrunjelul tocat, piperul şi concentratul de legume. Amesteci compoziţia bine, să devină o pastă mai groasă.
Umpli vinetele şi le bagi pentru 10-20 de minute la cuptor, după care le scoţi şi ornezi cu felii de brânză fiecare jumătate de vânătă şi presari parmezan ras. Le mai laşi în cuptor 5 minute, până formează o crustă.
Vinete umplute cu ton
Pofta buna!