Vinete umplute cu zarzavat
PrinteazaVinete umplute cu zarzavat
- 6 vinete
- 6 cepe
- 2 morcov
- 2 rădăcini păstârnac
- 2 rădăcini pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 kg roşii
- 1 pahar ulei
- 1 legătură verdeaţă
- 2 căpăţâni usturoi
- sare
Mod de preparare:
Vinetele, spălate şi curăţate de coajă, le tai în jumătate pe lungime, le scoţi o parte din miez, le opăreşti în apă clocotită cu sare şi le laşi deoparte.
Cureţi apoi ceapa, usturoiul, morcovii, păstâmacul, pătrunjelul şi ţelina, dai rădăcinoasele pe râzătoare, pisezi usturoiul, tai ceapa fideluţă şi toci miezul rămas al vinetelor. Le pui apoi pe toate să se înăbuşe în 1/2 pahar de ulei cu puţină apă.
Potriveşti de sare, pui şi verdeaţa tăiată şi umpli cu această compoziţie jumătăţile de vinete. Aşezi apoi vinetele umplute în tavă, pui printre ele felii de roşii şi verdeaţă tocată, torni uleiul rămas şi ie dai la cuptor până ce scade bine sosul. Vinetele sunt foarte bune reci.
Vinete umplute cu zarzavat
Poftă bună!