Vinete umplute I

Printeaza

 Vinete umplute

Ingrediente:Vinete umplute I

  • 5 vinete
  • 100 g ulei
  • 3 cepe
  • 2-3 roşii
  • 1 ljngură făină
  • puţin lapte
  • 1 lingură caşcaval sau parme­zan
  • 2 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Alegem vinete de mărime mijlocie, egale între ele. Le tăiem în două în lung şi le scoatem cu lingura jumătate din miez. Le dăm puţină sare şi le prăjim în ulei pe amîndouă părţile. Le aşezăm în­tr-o tavă unsă cu ulei şi le apăsăm pu­ţin cu o lingură pentru a le mări scobi­tura.

Tăiem mărunt o ceapă şi o prăjim uşor în ulei. Adăugam miezul vinetelor şi ro­şiile tăiate, după ce le-am scos pieliţa şi seminţele. Lăsăm să se pătrundă bine, pu­nem făină, putin lapte, sare, piper şi a- mestscăm. Adăugăm caşcaval ras. După ce această compoziţie a fiert, o ameste­căm cu ouăle bătute bine, apoi umplem cu ea jumătăţile de vinete.

Dăm la cuptor 25-30 minute, scoatem şi servim.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sa fac si eu vinete umplute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.