Vinete umplute I
PrinteazaVinete umplute
- 5 vinete
- 100 g ulei
- 3 cepe
- 2-3 roşii
- 1 ljngură făină
- puţin lapte
- 1 lingură caşcaval sau parmezan
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegem vinete de mărime mijlocie, egale între ele. Le tăiem în două în lung şi le scoatem cu lingura jumătate din miez. Le dăm puţină sare şi le prăjim în ulei pe amîndouă părţile. Le aşezăm într-o tavă unsă cu ulei şi le apăsăm puţin cu o lingură pentru a le mări scobitura.
Tăiem mărunt o ceapă şi o prăjim uşor în ulei. Adăugam miezul vinetelor şi roşiile tăiate, după ce le-am scos pieliţa şi seminţele. Lăsăm să se pătrundă bine, punem făină, putin lapte, sare, piper şi a- mestscăm. Adăugăm caşcaval ras. După ce această compoziţie a fiert, o amestecăm cu ouăle bătute bine, apoi umplem cu ea jumătăţile de vinete.
Dăm la cuptor 25-30 minute, scoatem şi servim.
Pofta buna!
Sa fac si eu vinete umplute.