Vinete umplute II

Printeaza

 Vinete umplute

Ingrediente:Vinete umplute II

  • 5 vinete
  • 1 ceaşcă orez
  • 1 ceapă
  • 6 linguri ulei
  • 1 legă:ură mărar
  • 5 roşii
  • 1 lingură bulion de roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pregătim umplutura : alegem şi spă­lăm orezul, apoi îl punem într-un castron, într-o tigaie prăjim în ulei ceapă tocată mărunt şi o punem în castron peste orez. Presărăm pătrunjel şi mărar tocat, adăugam puţin miez de vinete şi roşii fără seminţe şi pieliţe, tăiate subţire, piper şi sare după gust. Turnăm ulei, amestecăm cu lingura, gustăm şi potrivim sarea.

Alegem vinete lunguieţe, le tăiem coada ca un căpăcel mic, le scobim bine miezul. Adoi le spălăm în apă rece, le umplem cu compoziţia de orez şi le aşezăm căpăcelul la loc. Aranjăm vinetele frumos într-o cratiţă. Turnăm peste ele apă, ulei şi bu­lion de roşii, lăsînd mîncarea să fiarbă încet, fără ca orezul să iasă din vinete. In sfîrşit dăm vinetele la cuptor 1/3 oră. încercăm dacă vinetele şi umplutura sînt fierte.

Scoatem vinetele din cuptor, le lă­săm să se răcească, le aranjăm într-o far­furie şi le servim la masă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mie imi place cum a iesit. Bune vinetele umplute

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.