Vinete umplute II
PrinteazaVinete umplute
- 5 vinete
- 1 ceaşcă orez
- 1 ceapă
- 6 linguri ulei
- 1 legă:ură mărar
- 5 roşii
- 1 lingură bulion de roşii
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregătim umplutura : alegem şi spălăm orezul, apoi îl punem într-un castron, într-o tigaie prăjim în ulei ceapă tocată mărunt şi o punem în castron peste orez. Presărăm pătrunjel şi mărar tocat, adăugam puţin miez de vinete şi roşii fără seminţe şi pieliţe, tăiate subţire, piper şi sare după gust. Turnăm ulei, amestecăm cu lingura, gustăm şi potrivim sarea.
Alegem vinete lunguieţe, le tăiem coada ca un căpăcel mic, le scobim bine miezul. Adoi le spălăm în apă rece, le umplem cu compoziţia de orez şi le aşezăm căpăcelul la loc. Aranjăm vinetele frumos într-o cratiţă. Turnăm peste ele apă, ulei şi bulion de roşii, lăsînd mîncarea să fiarbă încet, fără ca orezul să iasă din vinete. In sfîrşit dăm vinetele la cuptor 1/3 oră. încercăm dacă vinetele şi umplutura sînt fierte.
Scoatem vinetele din cuptor, le lăsăm să se răcească, le aranjăm într-o farfurie şi le servim la masă.
Pofta buna!
Mie imi place cum a iesit. Bune vinetele umplute