Vinete umplute in foi de stevie
PrinteazaVinete umplute in foi de stevie din: vinete, patrunjel, ceapa, morcov, telina, usturoi, ulei, ardei, foi de stevie, bulion, faina, sare, piper.
- 6 vinete
- 1 legătură pătrunjel
- 4 cepe
- 1 morcov
- 1 ţelină mai mică, cu câteva frunze şi codiţe
- 6 căţei usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ardei gras, câteva foi de ştevie (sau varză)
Sosul:
- 2 linguri bulion
- 1 linguriţă făină
- 3 linguriţe ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie cotoarele vinetelor şi se fac patru despicături, în lungime, fără a pătrunde prea adânc. Se lasă pentru zece minute în apă clocotită, se scot, se sărează şi se lasă la scurs, o jumătate de oră.
Ceapa, tăiată fideluţă, se rumeneşte într-un vas cu ulei. în acelaşi ulei se căleşte zarzavatul, tăiat cât mai mărunt. Se amestecă zarzavatul cu ceapa şi se umplu vinetele, adăugându-se usturoiul, în despicăturile vinetei.
Se învelesc cu frunze de ţelină (varză), opărite anterior în apă. Se aşează într-o cratiţă. Separat, se prepară un sos, din puţin ulei, bulion, sare, piper alb, o linguriţă de faină şi zahăr.
Sosul obţinut se toarnă în cratiţă, peste vinete şi se lasă la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o jumătate de oră.
Se serveşte rece, de la frigider, chiar şi peste o săptămână.
Pofta buna!