Vinete umplute cu legume
PrinteazaO reteta de vinete umplute cu legume din: vinete, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, suc de lamaie, zahar si apa.
- 2 vinete mici
- sare
- piper
- 120 ml ulei de măsline
- 2 cepe tăiate felii
- 3 căţei de usturoi pisaţi
- 3 roşii tăiate cuburi
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 1 linguriţă suc de lămâie
- 1 praf zahăr
- 30 ml apă
Mod de preparare:
Se curăţă vinetele de cotoa¬re, se spală şi se taie în două; fiecare jumătate se crestează adânc, dar nu se taie. Se aşază vinetele cu partea tăiată în sus, se sărează şi se lasă să se odihnească cca 30 min. intr-un castron, ca să îşi lase zeamă.
Se spală vinetele, se storc şi se şterg. Se încinge într-o tigaie jumătate din cantitatea de ulei şi se căleşte ceapa lent, la foc moale, cca 4 min. Se adaugă usturoiul şi se prăjesc împreună 5 min. Se aşază amestecul într-un castron şi se adaugă roşiile, sare şi piper. Se mai adaugă 1 lingură pătrunjel şi se amestecă, într-o tigaie se încinge restul de ulei şi se prăjesc vinetele.
Se aşază vinetele într-o formă de sufleu, cu partea tăiată în jos. în crestăturile din coajă se repartizează umplutură de legu¬me. Se amestecă sucul de lămâie cu apă şi zahăr şi se toarnă peste amestecul de legume. Se acoperă forma cu folie de aluminiu şi se coace cca 35-40 min., în cuptorul încălzit la 160 °C. Se stropesc între timp vinetele cu zeama din tavă şi se servesc presărate cu pătrunjel, fie calde, fie reci.
Vinete umplute cu legume
Pofta buna!