Vinete umplute cu măsline şi anşoa

Printeaza

O reteta de vinete umplute cu masline si ansoa din: vinete, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, ansoa, vin alb, pesmet, patrunjel si verdeturi.

Ingrediente:Vinete umplute cu măsline şi anşoa

  • 4 vinete de marime medie
  • 200 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 300 g rosii cherry
  • 2 linguri pasta de masline
  • 4 bucati de ansoa
  • 100 ml vin alb
  • 3 maini de pesmet
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • verdeturi pentru decor

 

Mod de preparare:

Se spală vinetele şi se ta¬ie în bucăţi de cca 3 cm lăţime. Se scoate pulpa, astfel încât coaja vinetei şi miezul să rămână la o grosime de cca 8 mm.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc cerculeţele până când capătă o culoare aurie, apoi se scot pe un şerveţel de hârtie, ca să se scurgă.

Se toacă pulpa vinetei. Se taie usturoiul în bucăţi mai mari. Ambele se călesc. Roşiile se spală şi se călesc uşor în uleiul rămas.

Se amestecă înăuntru pasta de măsline, se adaugă anşoa şi se toarnă vinul. Se mai călesc puţin, se îngroaşă cu pesmet şi se asezonează cu pătrunjel.

Se umplu inelele de vinete cu acest amestec şi se coc în cuptor, timp de 25 de minute, până când capătă o culoare maronie. Nu mai adăuga sare sau piper. Pasta de măsline şi bucăţile de anşoa au deja sare.

Se decorează cu verdeţuri şi se serveşte cu pâine prăjită.

Vinete umplute cu măsline şi anşoa

Vinete umplute cu măsline şi anşoa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.