Vinete umplute cu măsline şi anşoa
PrinteazaO reteta de vinete umplute cu masline si ansoa din: vinete, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, ansoa, vin alb, pesmet, patrunjel si verdeturi.
- 4 vinete de marime medie
- 200 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 300 g rosii cherry
- 2 linguri pasta de masline
- 4 bucati de ansoa
- 100 ml vin alb
- 3 maini de pesmet
- 1 lingurita patrunjel tocat
- verdeturi pentru decor
Mod de preparare:
Se spală vinetele şi se ta¬ie în bucăţi de cca 3 cm lăţime. Se scoate pulpa, astfel încât coaja vinetei şi miezul să rămână la o grosime de cca 8 mm.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc cerculeţele până când capătă o culoare aurie, apoi se scot pe un şerveţel de hârtie, ca să se scurgă.
Se toacă pulpa vinetei. Se taie usturoiul în bucăţi mai mari. Ambele se călesc. Roşiile se spală şi se călesc uşor în uleiul rămas.
Se amestecă înăuntru pasta de măsline, se adaugă anşoa şi se toarnă vinul. Se mai călesc puţin, se îngroaşă cu pesmet şi se asezonează cu pătrunjel.
Se umplu inelele de vinete cu acest amestec şi se coc în cuptor, timp de 25 de minute, până când capătă o culoare maronie. Nu mai adăuga sare sau piper. Pasta de măsline şi bucăţile de anşoa au deja sare.
Se decorează cu verdeţuri şi se serveşte cu pâine prăjită.
Vinete umplute cu măsline şi anşoa
Pofta buna!