Vinete umplute cu morun si ansoa
PrinteazaVinete umplute cu morun si ansoa din: carne de morun proaspat, vinete, telina, rosii, seminte de pin, capere, fileuri de ansoa, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.
Ingrediente:
- 800 g de carne de morun proaspat
- 4 vinete
- 1 coada de telina
- 3 rosii
- 4 linguri de seminte de pin
- 3 linguri de capere
- 6 fileuri de ansoa
- 4 catei de usturoi
- 3 fire de ceapa verde
- 4 linguri de ulei de masline
- doua linguri de otet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spalati legumeie si scurgeti-le. Daca vreti sa aranjati „cocteilul” in cuiburi de vinete, taiati-le in doua, scoateti-le pulpa cu o lingura si puneti deoparte 6 cuiburi pe care le stropiti cu lamaie, pentru a nu se innegri.
Taiati pulpa vinetelor si a rosiilor cubulete, iar coada de telina faceti-o rondele.
Curăţaţi usturoiul şi ceapa, tăiaţi-le subţire şi căliţi-le în ulei de măsline.
Adăugaţi cubuleţele de vinete, rondelele de ţelină şi seminţele de pin şi lăsaţi-le să se rumenească la foc mic, timp de 15 minute.
Adăugaţ apoi roşiile, sare şi piper, continuând fierberea încă 15 minute, între timp, fierbeţi 10 minute, la vapori, carnea de morun tăiată în cuburi mari.
Amestecaţi apoi fileurile de anşoa (tăiate fâşiuţe) şi caperele cu legumele, după care adăugaţi bucăţile de morun.
Repartizaţi compoziţia în cuiburile de vinete. Serviţi acest fel de mâncare cald sau rece, în funcţie de preferinţă, şi stropiţi cu puţin oţet balsamic, exact înainte de servire.
Vinete umplute cu morun si ansoa
Pofta buna!