Vinete umplute cu orez si rosii

Printeaza

Vinete umplute cu orez si rosii din: vinete, orez, rosii, usturoi, zahar, pesmet, ceapa, ulei de masline, sare, piper alb.

Ingrediente:Vinete umplute cu orez si rosii

  • 6 vinete
  • 1 cană orez
  • 500 g roşii
  • 1 căţel usturoi
  • 1 linguriiţă zahăr
  • 1 lingură pesmet
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • piper alb
  • sare

Mod de preparare:

Vinetele se taie, pe lungime, în două, şi se pun, pentru un sfert de oră, în apă clocotită. Se scot, se aşează pe un blat de lemn şi se sărează.

Deasupra se pune un alt blat de lemn şi peste el o greutate, spre a se presa bine. După o jumătate de oră, se scot şi se lasă să se scurgă. într-un vas cu o lingură de ulei se (căleşte ceapa.

Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, usturoiul pisat, sarea, piperul şi zahărul. Se lasă la fiert până ce sosul scade, amestecând totul din când în când. Sosul obţinut se strecoară prin sită. Orezul se fierbe în apă, separat. Se scobesc vinetele de miez.

Miezul se toacă şi se amestecă cu orezul scurs de apă şi o parte din sos. Se unge cu ulei o tavă de cuptor şi se aşează în ea vinetele. Se pune umplutura în scobituri şi se presară totul cu puţin pesmet. Se pun la cuptor, la foc mediu. Când este gata, se toarnă de jur împrejur sosul rămas.

Se servesc reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.