Vinete umplute cu orez

Printeaza

Vinete umplute cu orez

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • 6-7 roşii
  • 1/2 ceaşcă de orez
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Vinete umplute cu orez: Cureţi vinetele de cotor, le tai în jumătate pe lungime şi le ţii un sfert de oră în apă clocotită.

Le apoi le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. In acest timp cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se călească ulei.

Cureţi roşiile de pieliţe, le tai mărunt, pisezi usturoiul şi le adaug peste ceapă. Pui zahărul, sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă pe foc mic.

Separat fierbi orezul spălat în apă cu puţină sare. După ce s-au scurs vinetele, le scoţi miezul şi le laşi deoparte.

Când sosul este gata, îl treci printr-o sită, apoi amesteci o parte din el cu orezul fiert şi miezul vinetelor.

Umpli jumătăţile de vinete cu această compoziţie le aşezi într-o tavă cu puţin ulei şi pre­sari peste fiecare puţin pesmet.

Le dai la cuptor pentru 25 de minute şi când sunt gata torni peste ele sosul de roşii.

 

Poftă bună!

 

 

Incoming search terms:

  • vinete umplute cu orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.