Vinete umplute cu orez si branza din: vinete, orez, rosii uscate in ulei, masline, branza, ulei de masline, busuioc, dressing de iaurt si menta. Ingrediente: 4 vinete 225 g orez cu bobul lung 75 g roșii uscate in ulei 50 g masline negre 60 g brânză 30 ml ulei de masline 1 lingura de busuioc […]
Vinete umplute cu pasta de branza
PrinteazaVinete umplute cu pasta de branza din: vinete, feta, ceapa, usturoi, oua, smantana, piper, patrunjel, ulei.
- 2 vinete
- 200 g feta, cas sau telemea
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 oua
- 200 g smantana
- piper macinat
- frunze de patrunjel si marar verde
- 1 linguri ulei pentru forma
Mod de preparare:
Speli vinetele, le ştergi cu un şervet şi le tai cu grijă în jumătate, pe lungime, având grijă să rămână şi cozile.
Indepărtezi o parte din miez astfel încât să-ţi rămână „bărcuţe” cu pereţi groşi de 1 1/2 cm.
Toci mărunt miezul vinetelor, îl presari cu puţină sare, iar după 10 minute, scurgi zeama amară. Pui miezul în strecurătoare şi îl opăreşti.
Cureţi legumele rămase. Amesteci miezul vinetelor cu ceapa mărunţită, usturoiul zdrobit, brânză rasă, piper şi verdeaţa tocată. Sărezi umplutura numai după ce ai gustat-o.
Cu compoziţia obţinută umpli vinetele şi le aşezi într-o formă de Jena unsă cu ulei. Baţi ouăle cu smântână şi le torni cu grijă peste vinete.
Introduci vasul in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 25 de minute.
Vinete umplute cu pasta de branza
Pofta buna!
poate iti place si:
Vinete umplute cu masline
Vinete umplute cu masline din: vinete, rosii, ardei, patrunjel, masline, ulei. Ingrediente: 4 vinete 4 roşii foarte coapte 2 ardei graşi o legătură pătrunjel 100 g măsline feliate puţin ulei Mod de preparare: Vinetele se taie în două pe lung fără a separa jumătăţile şi cu o linguriţă se scoate miezul. Se taie mărunt […]
Pofta buna!