Vinete umplute cu piept de pui si legume
PrinteazaVinete umplute cu piept de pui si legume din: vinete, piept de pui, rosii cherry, ceapa, usturoi, supa, oregano, patrunjel, sare, piper alb, boia dulce, ulei.
Ingrediente:
- 4 vinete lungi si subtiri
- 500 g piept de pui
- 10 rosii cherry
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 300 ml supa strecurata de pui sau de legume
- oregano uscat maruntit
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper alb macinat
- boia dulce
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli carnea, o usuci între şervete şi o treci prin maşina de tocat. Toci fin pătrunjelul, în prealabil spălat şi scurs. Amesteci într-un castron carnea tocată, pătrunjel fin tocat, oregano, boia, sare, piper după gust şi păstrezi amestecul în frigider pentru 1 oră.
Speli vinetele, le ştergi cu un şervet de bucătărie şi le crestezi pe lungime. Scoţi cu atenţie miezul din interior, având grijă să rămână coaja întreagă. Cureţi ceapa şi usturoiul.
Tai mărunt ceapa şi usturoiul, iar miezul vinetelor şi roşiile decojite, în cubuleţe. In 2 linguri de ulei încins, căleşti ceapa şi usturoiul, adaugi carnea şi miezul vinetelor, iar când acestea şi-au schimbat culoarea, pui roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe.
Amesteci până când compoziţia scade, după care iei vasul de pe foc. Sărezi după gust şi condimentezi cu piper şi oregano.
Umpli vinetele cu amestecul pregătit şi le aşezi într-o tavă unsă cu uleiul rămas, în care ai turnat supa.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 35 de minute, până se înmoaie vinetele. Sunt bune atât reci, cât şi reîncălzite.
Vinete umplute cu piept de pui si legume
Pofta buna!