Vinete umplute cu salam, telemea si rosii

Printeaza

Vinete umplute cu salam, telemea si rosii din: vinete, salam, rosii, parme­zan sau brânză telemea mai nesărată, patrunjel verde, oua, usturoi, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Vinete umplute cu salam, telema si rosii

  • 2 vinete
  • 200-300 g salam
  • 2 roşii
  • parme­zan ras sau brânză telemea mai nesărată
  • pătrunjel verde
  • 2 ouă
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei

 

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, apoi le zvinţi, după care le tai în două pe lung şi scobeşti miăzul. Mai laşi miez pe lângă coajă, cam de 1 cm.

Miezul scobit îl toci mărunt şi îl pui într-un bol.

Adaugi salamul cubuleţe, roşiile cubuleţe, brânza rasă, pătrunjelul tocat, ouăle, usturoiul presat, pi­per şi puţină sare, pentru că are şi brânza.

Amesteci bine aceste ingrediente, apoi umpli bărcuţele de vinete cu această compoziţie.

Le aşezi într-o tavă unsă cu ulei, le stropeşti şi pe ele cu ulei şi dai tava la cuptorul încins.

Când sunt gata, presari pe deasupra caşcaval ras şi mai dai la cuptor 5 minute, până se gratinează.

Serveşti vine­tele umplute cu pătrunjel tocat mărunt, presărat pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.