Vinete umplute cu salam, telemea si rosii
PrinteazaVinete umplute cu salam, telemea si rosii din: vinete, salam, rosii, parmezan sau brânză telemea mai nesărată, patrunjel verde, oua, usturoi, sare, piper, ulei.
- 2 vinete
- 200-300 g salam
- 2 roşii
- parmezan ras sau brânză telemea mai nesărată
- pătrunjel verde
- 2 ouă
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Speli vinetele, apoi le zvinţi, după care le tai în două pe lung şi scobeşti miăzul. Mai laşi miez pe lângă coajă, cam de 1 cm.
Miezul scobit îl toci mărunt şi îl pui într-un bol.
Adaugi salamul cubuleţe, roşiile cubuleţe, brânza rasă, pătrunjelul tocat, ouăle, usturoiul presat, piper şi puţină sare, pentru că are şi brânza.
Amesteci bine aceste ingrediente, apoi umpli bărcuţele de vinete cu această compoziţie.
Le aşezi într-o tavă unsă cu ulei, le stropeşti şi pe ele cu ulei şi dai tava la cuptorul încins.
Când sunt gata, presari pe deasupra caşcaval ras şi mai dai la cuptor 5 minute, până se gratinează.
Serveşti vinetele umplute cu pătrunjel tocat mărunt, presărat pe deasupra.
Pofta buna!