Vinete umplute cu sardine si parmezan

Printeaza

Vinete umplute cu sardine si parmezan din: vinete, untdelemn, sardine, usturoi, ardei iute, apa, parmezan, mozzarella, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Vinete_umplute_cu_sardine_si_parmezan

  • 2 vinete de dimensiune mijlocie
  • 2-3 linguri untdelemn
  • 1 conserva sardine in sos de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iuti mici uscati
  • 100 ml apa calda
  • 4 linguri parmezan ras
  • 6 bulgarasi de mozzarella
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli vinetele şi le tai în jumătate, pe lungime. Cu ajutorul unei linguriţe, le scoţi miezul, lăsând pereţi groşi de 1 cm. Tai în cubuleţe miezul vinetelor şi îl presari cu sare.

După 20 de minute, le speli sub jet de apă rece, îndepărtând astfel sucul amar pe care îl lasă vinetele.

Intr-o tigaie cu ulei încins, pui usturoiul zdrobit şi ardeii iuţi. După cel mult 1 minut, scoţi legumele care au condimentat uleiul şi pui cubuleţele de vinete şi 100 ml apă.

După ce miezul vinetelor s-a înmuiat, adaugi peştele şi laşi pe foc 2-3 minute. Stingi focul şi, când se mai răceşte amestecul, presari parmezanul ras.

Pui vinetele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt uşor umezită şi le umpli cu compoziţia pregătită. Deasupra pui sfere de mozzarella tăiate în jumătate.

Stropeşti vinetele cu ulei de măsline. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi coci preparatul 1/2 oră, în cuptorul preîncălzit. Indepărtezi folia şi mai laşi tava în cuptor 10 minute, să se rumenească vinetele.

Vinete umplute cu sardine si parmezan

Vinete_umplute_cu_sardine_si_parmezan

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.