Vinete umplute in stil grecesc
PrinteazaVinete umplute in stil grecesc din: vinete, carne de porc, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, oregano, busuioc, cimbru, sare, piper.
- 3 vinete de marime medie, drepte si suple
- 300 g carne de porc slaba
- 3 linguri ulei de masline
- 2 cepe potrivite
- 3 catei de usturoi
- 3 rosii bine coapte
- 1 legatura de oregano proaspat
- 1/2 lingurita busuioc
- 1/2 lingurita cimbru
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Speli vinetele, le usuci cu prosoape absorbante, le tai în jumătate, pe lungime şi le opăreşti 2 minute până se înmoaie puţin.
Le scoţi din apă, le storci puţin să se scurgă apa din ele, apoi scoţi miezul, cu ajutorul unei linguri, având grijă să rămână coaja întreagă.
Toci mărunt ceapa şi usturoiul, le căleşti în ulei bine încins, adaugi carnea tăiată cubulete (sau tocată), le căleşti împreună până se schimbă culoarea cărnii, apoi adaugi miezul vinetelor tăiat mărunt şi continui călirea încă 3-4 minute.
Adaugi roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cubulete, aromatizezi cu oregano, cimbru şi busuioc, condi-mentezi cu sare şi piper, după gust, amesteci şi laşi să se călească îijcă 3 minute, apoi iei tigaia deoparte de pe foc.
Umpli cojile vinetelor cu umplutura preparată, le aşezi într-o formă termorezistentă, ursă cu puţin ulei de măsline şi le introduci pentru circa 30 de minute în cuptorul bine încins pentru a se armoniza aromele şi pentru a se rumeni frumos deasupra.
Le serveşti calde, ca atare, sau însoţite de felii de brânză feta ori stropite cu smântână.
Vinete umplute in stil grecesc
Pofta buna!