Vinete umplute cu telemea uscata
PrinteazaVinete umplute cu telemea uscata din: vinete, telemea, oua, faina, pesmet, patrunjel, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1,5 kg vinete
- 4 linguri telemea uscată, rasă
- 3 ouă
- 5 linguri făină
- 5 linguri pesmet
- 4 linguri pătrunjel verde tocat mărunt
- 1 cană ulei
- piper
- sare
Mod de preparare Vinete umplute cu telemea uscata:
Vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii potrivite ca jgrosime. Se lasă la scurs şi se scobesc în centru.
Se amestecă bine; brânza cu pătrunjelul, piperul şi sarea. Cu acest amestec se umpltu scobiturile din feliile de vinete.
Se dau prin faină amestecată cu ou bătut, sare, pesmet şi piper.
Se pun cu atenţie (pentru a nu se împrăştia umplutura) în ulei, la prăjit.
Se servesc cu rondele de lămâie.
Pofta buna!