Vinete umplute cu telemea uscata

Printeaza

Vinete umplute cu telemea uscata din: vinete, telemea, oua, faina, pesmet, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1,5 kg vinete
  • 4 linguri telemea uscată, rasă
  • 3 ouă
  • 5 linguri făină
  • 5 linguri pesmet
  • 4 linguri pătrunjel verde tocat mărunt
  • 1 cană ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare Vinete umplute cu telemea uscata:

Vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii potrivite ca jgrosime. Se lasă la scurs şi se scobesc în centru.

Se amestecă bine; brânza cu pătrunjelul, piperul şi sarea. Cu acest amestec se umpltu scobiturile din feliile de vinete.

Se dau prin faină amestecată cu ou bătut, sare, pesmet şi piper.

Se pun cu atenţie (pentru a nu se împrăştia umplutura) în ulei, la prăjit.

Se servesc cu rondele de lămâie.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.