Vinete umplute cu feta din: vanata, castravete, dovlecel, rosii, masline, ceapa, branza feta, mascarpone, busuioc verde, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: o vânătă mare un castravete un dovlecel câteva roşii mici, cu pulpa tare câteva măsline o ceapă mică două linguri de mascarpone două felii de brânză feta busuioc verde sare piper ulei […]
Vinete umplute cu telemea
PrinteazaVinete umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen, marar verde si ulei de masline.
- 4 vinete mai mari
- 3 capatani de usturoi
- 300 g telemea desarata
- 1 lingurita seminte de chimen zdrobite
- 1 legatura marar verde
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le într-un castron, stropiţi-le cu ulei şi pre- săraţi-le cu chimenul. Lăsaţi-le în repaus. Coaceţi căpăţânile de usturoi înfăşurate în folie de aluminiu.
Curăţaţi apoi usturoiul, pisaţi-l şi frecaţi-l cu sare şi ulei, până când obţineţi o pastă consistentă.
Tăiaţi vinetele în felii, pe lungime. Prăjiţi feliile în ulei încins pe ambele părţi sau pe un grătar.
După ce s-au răcit, ungeţi feliile de vinete cu pastă de usturoi, peste care puneţi câte 2 sau 3 bastonaşe de telemea.
Adăugaţi câte 1 sau 2 fire de mărar verde şi înfăşuraţi feliile pentru a obţine rulouri pe care prindeţi-le cu scobitori.
Puneţi rulourile pentru 5 minute la cuptor, la foc iute, dacă vreţi să le serviţi calde, sau la frigider, pentru 15 minute, dacă preferaţi gustările reci.
Vinete umplute cu telemea
Pofta buna!
poate iti place si:
Vinete umplute cu feta
Vinete umplute cu orez si branza
Vinete umplute cu orez si branza din: vinete, orez, rosii uscate in ulei, masline, branza, ulei de masline, busuioc, dressing de iaurt si menta. Ingrediente: 4 vinete 225 g orez cu bobul lung 75 g roșii uscate in ulei 50 g masline negre 60 g brânză 30 ml ulei de masline 1 lingura de busuioc […]
Pofta buna!