Vinete umplute cu zarzavat si usturoi

Printeaza

Vinete umplute cu zarzavat si usturoi din: vinete, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, rosii, untdelemn, verdeata, usturoi, sare, faina.

 

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • 6 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 păstârnaci
  • 2 pătrunjei
  • o ţelină
  • 1 kg roşii
  • un pahar untdelemn
  • 5 legături verdeaţă
  • 2 căpăţâni usturoi
  • sare
  • o lingură făină

 

Mod de preparare Vinete umplute cu zarzavat si usturoi:

Vinetele, spălate şi curăţate, se taie în lungime pe jumătate şi li se scoate miezul.

Apoi se rumenesc în apă clocotindă cu sare şi se umplu cu zarzavatul pregătit după cum urmează.

Zarzavatul, curăţat şi spălat, se taie în fire subţiri, usturoiul, curăţat şi spălat, se taie mărunt, ceapa, curăţată şi spălată, se taie feliuţe, verdeaţa se toacă şi se înăbuşă în jumătate din cantitatea de untdelemn.

Se amestecă bine toate, se sărează şi se umplu vinetele. Vinetele umplute se aşează într-o tavă împreună cu felii de roşii amestecate cu verdeaţă tocată, se presară cu făină şi se toarnă restul de untdelemn.

După ce au scăzut în cuptor şi zarzavatul s-a muiat bine, se lasă să se răcească şi se servesc.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.