Vinete cu usturoi si ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete cu usturoi si ghimbir din: vinete, usturoi, ulei de masline, ghimbir, sos de soia, ardei iute si sare.
- 2 vinete
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita cu ghimbir macinat
- 2 linguri sos de soia
- 1 ardei iute
- sare
Mod de preparare:
Spală vinetele şi taiele în două, pe lungime. Sărează-le şi unge-le cu ulei. Aşază-le într-o tavă de yena şi dă la cuptor pentru 20 de minute.
Zdrobeşte usturoiul şi pasează-l în piuliţă foarte fin, apoi freacă-l cu sare şi praful de ghimbir, iar la sfârşit, diluează sosul cu trei linguri cu apă şi sosul de soia.
După ce scoţi vinetele din cuptor, taie ardeiul iute în felii subţiri şi presară-l peste vinete, apoi adaugă sosul preparat. Poţi servi vinetele pe pat de orez sau cu pâine prăjită.
Vinete cu usturoi si ghimbir
Pofta buna!