Visinata aromata
PrinteazaVisinata aromata din: visine, zmeura, cirese, zahar, alcool.
Ingrediente:
- 4 kg visine
- 1/2 kg zmeură
- 1/2 kg cireşe
- 1/2 kg zahăr
- alcool
Mod de preparare Visinata aromata:
Se pun 4 kg vişine într-o damigeană, împreună cu 1/2 kg zmeură, 1/2 kg cireşe şi 1/2 kg zahăr, adăugat treptat, alternând cu fructele.
Se lasă compoziţia să stea la soare 5-6 zile, să se înmoaie fructele şi să lase zeamă. Se toarnă apoi 1 1/2 l alcool şi se astupă ermetic cu un dop.
Se agită la 2-3 zile, timp de 2 săptămâni.
Visinata cu alcool dublu rafinat
Visinata cu alcool dublu rafinat din: vişine, alcool dublu rafinat, zahar, apa. Ingrediente: 3 kg vişine 4 l alcool dublu rafinat 3 kg zahar 3 l apa Mod de preparare: Speli vişinele, le pui într-un borcan mare peste care torni alcoolul. Separat, amesteci apa cu zahărul şi le fierbi 10 minute. După ce s-a răcit siropul obţinut, […]
Visinata asortata din: visine, zmeura, cirese, zahar. Ingrediente: 4 kg visine 1/2 kg zmeură 1/2 kg cireşe (amare) 1/2 kg zahăr Mod de preparare: Se pun 4 kg vişine într-o damigeană, împreună cu 1/2 kg zmeură, 1/2 kg cireşe şi 1/2 kg zahăr, adăugat treptat, alternând cu fructele. Se lasă compoziţia să stea […]
Bauturi traditionale: Visinata
Visinata din: visine, zahar, alcool alb sau palinca. Ingrediente: Pentru o damigeană de 10 I: 8 kg vişine foarte bine coapte 2 kg zahăr 1,5-2 I alcool alb (sau palincă) Mod de preparare: Intr-o damigeană de 10 I se pun 8 kg vişine spălate, peste care se toarnă 2 kg zahăr. Damigeana se ţine la […]