Visinata asortata din: visine, zmeura, cirese, zahar. Vișinata este o băutură tradițională românească, realizată prin macerarea vișinelor în alcool și îndulcită cu zahăr. Această licoare, deosebit de populară în România, se prepară de obicei acasă și este cunoscută pentru gustul său dulce-acrișor și aroma intensă de vișine.
Originea vișinatei nu este clar documentată, însă se crede că această băutură a apărut în gospodăriile românești cu multe secole în urmă, odată cu introducerea culturilor de vișine în Europa de Est. Vișinul (Prunus cerasus) este un arbust originar din Europa și Asia de Vest, iar fructele sale au fost folosite atât în alimentație, cât și în medicina tradițională.
Vișinata a devenit rapid populară datorită simplității metodei de preparare și a gustului său plăcut.
Visinata cu alcool dublu rafinat din: vişine, alcool dublu rafinat, zahar, apa. Ingrediente: 3 kg vişine 4 l alcool dublu rafinat 3 kg zahar 3 l apa Mod de preparare: Speli vişinele, le pui într-un borcan mare peste care torni alcoolul. Separat, amesteci apa cu zahărul şi le fierbi 10 minute. După ce s-a răcit siropul obţinut, […]
Vişinată Ingrediente: 2 kg de vişine 1/2 kg zahăr 5 l de ţuică de casă Mod de preparare: Intr-un borcan mare aşezi un rând de vişine (spălate bineînţeles), un rând de zahăr până se termină cantităţile. Le ţii aşa, la macerat timp de o săptămâna şi amesteci cu o lingură de lemn din 2 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.