Visinata aromata din: visine, zmeura, cirese, zahar, alcool. Ingrediente: 4 kg visine 1/2 kg zmeură 1/2 kg cireşe 1/2 kg zahăr alcool Mod de preparare: Se pun 4 kg vişine într-o damigeană, împreună cu 1/2 kg zmeură, 1/2 kg cireşe şi 1/2 kg zahăr, adăugat treptat, alternând cu fructele. Se lasă compoziţia să stea […]
Visinata de casa
PrinteazaVisinata de casa din: visine, zmeura, cirese, zahar. Visinata este o băutură tradițională românească alcătuită din vișine și alcool. Este foarte populară în România și în alte țări din Europa de Est.
Ingrediente:
- 4 kg visine
- 1/2 kg zmeură de câmp
- 1/2 kg cireşe amare
- 1/2 kg zahăr
- alcool
Mod de preparare Visinata de casa:
Se pun 4 kg vişine într-o damigeană de 10 l, împreună cu 1/2 kg zmeură de câmp, 1/2 kg cireşe amare şi 1/2 kg zahăr, adăugat treptat, alternând cu fructele.
Se lasă compoziţia să stea la soare 5-6 zile, să se înmoaie fructele şi să lase zeamă. în acest timp damigeana se leagă la gură cu tifon, să nu intre insectele.
Se toarnă apoi 1 1/2 l alcool şi se astupă ermetic cu un dop. Se agită la 2-3 zile, timp de 2 săptămâni.
Fructele din vişinată se lasă în damigeană şi se pot consuma ca atare sau la diferite prăjituri.
Este important să consumați visinata cu responsabilitate, deoarece conține alcool și poate avea un conținut de alcool destul de ridicat, în funcție de modul în care este preparată.
Legalitatea producției și consumului de visinata poate varia în funcție de țară și de jurisdictie, deci asigurați-vă că respectați reglementările locale privind alcoolul atunci când preparați sau consumați visinata.
Savurati!
Visinata asortata din: visine, zmeura, cirese, zahar. Ingrediente: 4 kg visine 1/2 kg zmeură 1/2 kg cireşe (amare) 1/2 kg zahăr Mod de preparare: Se pun 4 kg vişine într-o damigeană, împreună cu 1/2 kg zmeură, 1/2 kg cireşe şi 1/2 kg zahăr, adăugat treptat, alternând cu fructele. Se lasă compoziţia să stea […]
Savurati!