Visinata delicioasă – rețetă autentică

Printeaza

Visinata delicioasă – rețetă autentică din: visine, alcool, zahar, coaja de lamaie, scortisoara, cuisoare.

 

Ingrediente:

  • 500g vișine proaspete sau congelate
  • 250ml alcool alimentar (preferabil de 40% alcool)
  • 200g zahăr
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 1 baton de scorțișoară
  • 3-4 cuișoare (opțional)

 

Mod de preparare:

Spală și curăță vișinele de sâmburi.

Pune vișinele, zahărul, coaja de lămâie, scorțișoara și cuișoarele (dacă dorești) într-un borcan sau sticlă de sticlă mare.

Toarnă alcoolul peste ingredientele din borcan.

Inchide ermetic borcanul și lasă-l să stea într-un loc răcoros și întunecat timp de 4-6 săptămâni.

Agită borcanul ușor în fiecare săptămână.

După ce visinata este gata, poți să o servești ca aperitiv sau digestiv. Poate fi folosită și în preparate culinare sau în băuturi.

Visinata delicioasă – rețetă autentică

Informații nutriționale (per 100ml):

  • Calorii: aproximativ 120 kcal
  • Carbohidrați: aproximativ 10g
  • Proteine: aproximativ 0g
  • Grăsimi: aproximativ 0g

Visinata este o băutură tradițională din România și din alte țări din Europa de Est. Ea este făcută în mod tradițional în timpul sezonului de vișine, pentru a conserva aroma și gustul fructelor.

Reteta poate varia de la o familie la alta, dar aceasta este o rețetă autentică, care păstrează esența gustului natural al vișinelor.

Este important să consumați visinata cu responsabilitate, deoarece conține alcool și poate avea un conținut de alcool destul de ridicat, în funcție de modul în care este preparată.

 

 

Savurati!

 

 

 

 

Vişinată

 

Vişinată Ingrediente: 2 kg de vişine 1/2 kg zahăr 5 l de ţuică de casă   Mod de preparare: Intr-un borcan mare aşezi un rând de vişine (spălate bineînţeles), un rând de zahăr până se termină cantităţile. Le ţii aşa, la ma­cerat timp de o săptămâna şi amesteci cu o lin­gură de lemn din 2 […]

 

Cocktail My Fair Lady

Cocktail My Fair Lady din: gin, suc de portocale, suc de lamaie, frisca, albus de ou, portocala. Ingrediente: 1 1/2 linguri gin 2 linguri suc de portocale 2 linguri suc de lamaie 1 lingura frisca 1 albus de ou 1 felie de portocala, pentru servire   Mod de preparare: Intr-un shaker, mixati gin, sucurile, albusul […]

 

Amaretto cu vanilie

Amaretto cu vanilie din: apa, zahar, vodka, esenta de vanilie, esenta de migdale, visinata. Ingrediente: 200 ml apă 200 g zahăr tos 100 g zahăr brun 400 ml vodcă 2 linguriţe esenţă de migdale 100 ml vişinată 2 linguriţe esenţă de vanilie   Mod de preparare: Combini apa cu zahărul tos şi cu cel brun […]

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.