Vită în aluat
PrinteazaVită în aluat din: muschi file de vita, aluat, ciuperci, galbenus, lamaie, faina, patrunjel, lapte, smantana, unt, ulei, sare si piper.
- 80 g muschi file de vita
- un pachet aluat de foitaj
- 300 g ciuperci albe
- un galbenus
pentru sos:
- 1/2 lamaie
- un galbenus
- o lingura faina
- 1/2 legatura patrunjel
- 4 linguri lapte
- o lingura smantana
- 30 g unt
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu ulei încins se rumeneşte bucata de came. Se scoate si se lasă să se scurgă de grăsime si să se răcească, după care se sărează si se piperează.
Ciupercile se curăţă, se trec rapid sub un jet de apă si se taie mărunt.
Se pun într-o tigaie cu sare si piper, se lasă asa un minut si apoi se adaugă untul, sucul jumătăţii de lămâie si pătrunjelul.
Se lasă pe foc până ce tot lichidul se evaporă. Se dă deoparte, se lasă să se răcească şi se adaugă un gălbenuş amestecat cu smântână.
Aluatul dezgheţat se întinde pe masă, se pune un pat din 1/3 din cantitatea de ciuperci, se aşază carnea, se pun deasupra ei si restul ciupercilor si se rulează în aluat.
Se lipeşte bine la capete, se unge cu lapte Si se asază într-o tavă tapetată cu făină.
Se unge cu gălbenuş amestecat cu restul laptelui şi se dă la cuptor 10 minute, la foc iute si apoi 25 de minute, la foc mediu.
Vită în aluat
Pofta buna!
Arata delicios