Vita cu ardei gras si sos de stridii
PrinteazaVita cu ardei gras si sos de stridii din: carne vită, sos de soia, vin de orez, amidon, zahăr maro, ulei, usturoi, ghimbir pisat, ardei graşi (roşu şi galben), mazăre verde (fasole), sos de stridii, apă (supă).
- 400 g carne vită
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri vin de orez
- 1 lingură amidon
- 1 lingură rasă zahăr maro
- 2 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cu vârf de ghimbir pisat
- 2 ardei graşi (roşu şi galben)
- 100 g mazăre verde (fasole)
- 2 linguri sos de stridii
- 3 linguri apă (supă)
Mod de preparare:
Carnea se taie cubuleţe sau fâşii şi se pune într-un castron, alături de sosul de soia, vinul de orez, amidonul şi zahărul. Se omogenizează bine şi se lasă, sub capac, timp de o jumătate de oră.
Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie şi se prăjeşte carnea, la foc iute, timp de aproximativ patru-cinci minute, amestecându-se din când în când. Se dă la o parte şi se lasă la cald.
Se pune la încălzit, în aceeaşi tigaie, o altă lingură de ulei şi fe călesc împreună ghimbirul şi usturoiul, aproximativ un minut.
Se adaugă ardeii, curăţaţi de cotoare şi sâmburi, tăiaţi rondele, mazărea (păstăile de fasole) şi apa şi se lasă la foc mediu, amestecându-se periodic, timp de aproximativ cinci minute.
Se adaugă carnea si sosul de stridii şi se lasă încă aproximativ trei minute, până ce sosul scade aproape complet.
Pofta buna!