Vita argentiniana
PrinteazaVita argentiniana din: muschi de vita, salvie, sare grunjoasa, ulei de masline, ceapa rosie, paprika, vin rosu, miere, otet balsamic, mozzarella, rosii, cimbru, busuioc verde, frunze de salata si ulei de masline.
- 1 kg muschi de vita
- salvie macinata
- sare grunjoasa
- 3-4 linguri ulei de masline
- o ceapa rosie
- un praf de paprika
- 50 ml vin rosu sec
- 1-2 linguri miere
- o lingurita otet balsamic
- 200 g mozzarella
- 3-4 rosii
- cimbru si busuioc verde
- 2-3 frunze de salata
- ulei de masline
Mod de preparare:
Se ia muşchiul de vită, se feliază în bucăţi medii şi se bate cu ciocanul de şniţele.
Separat, se prepară vinegreta. Se toarnă vinul roşu într-un bol şi se amestecă cu uleiul de măsline, mierea, oţetul balsamic, sarea, salvia măcinată, paprika şi ceapa roşie tăiată. Se lasă la rece.
Bucăţile de carne se pun într-o tavă adâncă şi se stropesc cu vinegreta.
Se acoperă cu folie de plastic şi se lasă 3 ore la macerat. Intre timp, se prepară salata de roşii cu mozzarella, se ornează cu frunze de salată şi se încinge grătarul.
Se unge cu ceapă şi se aşază bucăţile de carne. Se lasă 3-4 minute pe fiecare parte.
După ce s-au făcut, se pun pe un platou şi se servesc cu garnitură de roşii cu mozzarella.
Vita argentiniana
Pofta buna!
delicios arata fripturica 🙂
delicioasa reteta asta de vita argentiniana
Hmmmmm, nu prea arata a vita argentiniana