Vită Bourguignon
PrinteazaO reteta de vita bourguignon din: carne de vitel, supa de vita sau pui, ceapa, morcovi, usturoi, coniac, vin rosu sec, ciuperci, foaie de dafin, zahar brun, pasta de tomate, unt, faina, cimbru, ulei si sare.
- 00 g carne de viţel
- 4 căni cu supă de vită sau pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 6 căţei de usturoi
- 50 ml coniac
- 250 ml vin roşu sec
- 250 g ciuperci
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lingură cu zahăr brun
- 1 lingură cu pastă de tomate
- 1 lingură cu unt
- 4 linguri cu făină
- cimbru
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea cubuleţe, pune-o într-o pungă împreună cu făina şi agită bine. Scoate carnea, scutur-o de surplusul de grăsime şi rumeneşte-o în ulei. Pune carnea pe o far- furie şi în grăsimea rămasă căleşte ceapa tocată, morcovii rondele şi usturoiul zdrobit.
Adaugă legumele peste carne şi în sosul rămas toarnă cană cu supă şi coniacul. După circa zece minute, pune legumele şi carnea, vinul, foaia de dafin, zahărul, pasta de roşii, puţin cimbru şi sare.
Toarnă restul de supă şi lasă să fiarbă la foc mic, până scade sosul, iar carnea este pătrunsă. Spre final, adaugă ciupercile călite în untul topit.
Vită Bourguignon
Poftă bună!