Vita cu broccoli si sparanghel
PrinteazaVita cu broccoli si sparanghel din: muschi de vita, sos de peste, limeta, piper verde, usturoi, ulei de rapita, ceapa, sparanghel, mazare, broccoli, lapte de cocos, pasta de curry, busuioc.
Ingrediente:
- 250g muşchi de vită fără grăsime, feliat
- 1 linguriţă sos de peşte
- coaja rasă şi zeama de la 1/2 limeta
- 1/2 linguriţă boabe de piper verde in saramură, clătite şi tocate
- 3 căţei de usturoi, tocaţi
- 1 lingură ulei de rapiţă
- 1/2 ceapă, tocată
- 10 fire de sparanghel, feliate în diagonală
- 4 mâini mari păstăi de mazăre
- 4 bucheţele de broccoli (circa 300g), tăiate în bucăţi mai mici
- 175ml lapte de cocos
- 2-3 linguriţe pastă verde de curry
- 1 mână mare frunze de busuioc
Mod de preparare:
Amestecă feliile de carne cu sosul de peşte, coaja rasă de lime, boabele de piper şi usturoiul, apoi pune-le deoparte.
Incinge jumătate din cantitatea de ulei într-un wok mare nonaderent şi pune în el ceapa, sparanghelul, păstăile de mazăre şi bucăţile de broccoli. Găteşte-le rapid la foc mare timp de 5 minute.
Adaugă laptele de cocos, pasta curry şi zeama de lime în wok şi amestecă bine.
Lasă totul să fiarbă 2 minute, adăugând câteva linguri de apă, până când legumele devin mai fragede, dar nu foarte moi. Transferă-le în boluri pe care să le menţii calde.
Adaugă în wok uleiul rămas, pune în el carnea de vită şi prăjeşte-o 1-2 minute, agitând wokul.
Adaugă frunzele de busuioc şi serveşte carnea peste legume.
Vita cu broccoli si sparanghel
Pofta buna!