Vita cu broccoli si sparanghel

Printeaza

Vita cu broccoli si sparanghel din: muschi de vita, sos de peste, limeta, piper verde, usturoi, ulei de rapita, ceapa, sparanghel, mazare, broccoli, lapte de cocos, pasta de curry, busuioc.

 

Ingrediente:

  • 250g muşchi de vită fără grăsime, feliat
  • 1 linguriţă sos de peşte
  • coaja rasă şi zeama de la 1/2 limeta
  • 1/2 linguriţă boabe de piper verde in saramură, clătite şi tocate
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi
  • 1 lingură ulei de rapiţă
  • 1/2 ceapă, tocată
  • 10 fire de sparanghel, feliate în diagonală
  • 4 mâini mari păstăi de mazăre
  • 4 bucheţele de broccoli (circa 300g), tăiate în bucăţi mai mici
  • 175ml lapte de cocos
  • 2-3 linguriţe pastă verde de curry
  • 1 mână mare frunze de busuioc

Mod de preparare:

Amestecă feliile de carne cu sosul de peşte, coaja rasă de lime, boabele de piper şi usturoiul, apoi pune-le deoparte.

Incinge jumătate din cantitatea de ulei într-un wok mare nonaderent şi pune în el ceapa, sparanghelul, păstăile de mazăre şi bucăţile de broccoli. Găteşte-le rapid la foc mare timp de 5 minute.

Adaugă laptele de cocos, pasta curry şi zeama de lime în wok şi amestecă bine.

Lasă totul să fiarbă 2 minute, adăugând câteva linguri de apă, până când legumele devin mai fragede, dar nu foarte moi. Transferă-le în boluri pe care să le menţii calde.

Adaugă în wok uleiul rămas, pune în el carnea de vită şi prăjeşte-o 1-2 minute, agitând wokul.

Adaugă frunzele de busuioc şi serveşte carnea peste legume.

 

Vita cu broccoli si sparanghel

Vita_cu_broccoli_si_sparanghel

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.