Vita cu cartofi la cuptor
PrinteazaVita cu cartofi la cuptor din: carne de vita, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, cartofi, pastarnac, rommarin, usturoi, ghimbir, vin rosu.
- 2,5 kg carne de vita (antricot, vrabioara sau muschi), maruntita
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- ulei de masline
- 3 cepe rosii taiate in jumatate
- 3 kg cartofi pentru copt, decojiti
- 4 pastarnaci, decojiti si taiati sferturi
- 3 crengute de rozmarin
- 4 catei de usturoi, decojit
- 2 bucati de ghimbir, decojit si taiat cubulete
- 1/2 sticla de vin rosu
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 230°C, iar pe plita incingeti o tava mare, cu fundul gros. Frecati cu sare si piper carnea de vita, crestata astfel incat osul sa fie expus si grasimea indepartata.
Turnati in tava putin ulei de masline, puneti carnea si lasati-o pe plita cateva minute, sa se rumeneasca pe toate partile.
Apoi puneti in tava si ceapa asezand carnea deasupra, adaugati vinul si introduceti tava in cuptor pentru 1/2 ora.
Dupa aceea, puneti in apa sarata clocotita cartofii si fierbeti-i 10 minute, apoi strecurati-i.
Agitati bine oala, ca sa scurgeti toata apa din ei.
Dupa ce a stat 30 de minute la cuptor, scoateti tava si adaugati in ea cartofii, pastarnacul si rozmarinul.
Zdrobiti usturoiul si ghimbirul, apoi presarati peste continutul tavii.
Agitati tava ca sa omogenizati compozitia si puneti inapoi in cuptor pentru 1 ora.
La finalul timpului de coacere, scoateti tava din cuptor, asezati pe platouri si serviti.
Vita cu cartofi la cuptor
Pofta buna!