Vita cu cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de vita cu cartofi din: antricot de vita, rosii, cartofi, sare grunjoasa, piper, salvie, patrunjel, ceapa rosie, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si vin rosu.
- 500 g antricot de vită
- 6 roşii
- 12 cartofi noi mărime medie
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- salvie verde
- o legătură pătrunjel
- o ceapă roşie
- ulei de măsline
- ulei de floarea-soarelui
- 100 ml vin roşu dulce
Mod de preparare:
Se condimentează carnea cu sare, salvie şi piper, se stropeşte cu uleiul de măsline şi vinul roşu şi se lasă la marinat. Se spală bine cartofii şi se taie felii. Se ung cu ulei, se sărează şi se înfăşoară în hârtie de copt. Se coc la 180°C.
Se încinge grătarul şi se aşază ceapa roşie tăiată rondele. Se adaugă roşiile şi se rumenesc pe fiecare parte. La final, se ptine carnea de vită, până se rumeneşte. Se feliază şi se serveşte condimentată, alături de cartofi copţi, roşii coapte şi pătrunjel.
Vita cu cartofi
Pofta buna!