Vită chinezească înăbuşită cu ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de vita chinezeasca inabusita cu ghimbir din: ulei de floarea soarelui, piept de vita, ceapa, ghimbir, usturoi, coriandru, amestec chinezesc de cinci condimente, anason stelat, piper negru, zahar brun, sos de soia, pasta de tomate, supa de vita si orez.
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui sau vegetal
- 1,25 kg piept de vita, taiata in bucati mari
- 2 cepe
- 50 g ghimbir
- 3 catei de usturoi
- 1 mana mica de coriandru
- 2 lingurite amestec chinezesc de cinci condimente
- 6 bucati de anason stelat
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 100 g de zahar brun
- 100 ml sos de soia
- 2 linguri pasta de tomate
- 600 ml supa de vita
pentru servit:
- 1 bucata de ghimbir cat degetul de mare, taiata bastonase
- 1 lingurita de ulei de floarea soarelui sau ulei vegetal
- orez fiert
Mod de preparare:
Se încinge un pic de ulei într-o cratiţă cu fundul gros, care merge la cuptor Se adaugă bucăţile de carne în tranşe şi se prăjesc până se rumenesc bine. Când fiecare tranşă este rumenită, se mută într-un alt vas. Se toacă în bucăţi mari ceapa, ghimbirul, usturoiul şi tulpinile de coriandru.
Se pun într-un robot de bucătărie şi se mixează până se obţine o pastă.
Se şterge uleiul din cratiţă. Se adauga pasta şi un pic de apă, apoi se prăjeşte uşor (curăţând bucăţile de carne lipite de fundul cratiţei), până ce pasta devine aromată (se mai adaugă apă dacă începe să se lipească).
Se adaugă amestecul chinezesc de condimente, anasonul şi boabele de piper, se căleşte 1 minut, apoi se toarnă zahărul, sosul de soia şi pasta de tomate.
Se pun din nou în cratiţă bucăţile de carne, cu tot cu zeama lăsată, apoi se toarnă suficientă supă cât să acopere carnea. Se lasă până ce începe să fiarbă uşor. Se încingecuptoruHa 160 C/gaz 3. Se acoperă cratiţa, se dă la cuptor şi se lasă 2-1/2 ore, până ce carnea se frăgezeşte bine.
Se scoate carnea din sos şi se mută în alt vas, ca să se menţină caldă. Se fierbe sosul până scade până la jumătate şi se îngroaşă. Intre timp, se prăjeşte ghimbirul în ulei până ce devine auriu şi crocant. Se pune din nou carnea în sos. Se serveşte peste orez, presărată cu ghimbir crocant.
Vită chinezească înăbuşită cu ghimbir
Pofta buna!