Vită crocantă şi picantă
PrinteazaVită crocantă şi picantă din: antricot de vita, amidon, amestec chinezesc de condimente, ulei, ardei gras, ardei iute, ceapa verde, usturoi, ghimbir, otet de orez, sos de soia, sos dulce de ardei iute si ketchup.
- 350 g antricot de vita, taiat in fasii subtiri
- 3 lingurite de amidon
- 2 lingurite amestec chinezesc de 5 condimente
- 100 ml de ulei
- 1 ardei gras rosu, feliat subtire
- 1 ardei iute rosu, feliat subtire
- 4 fire de ceapa verde, feliata, partea alba separata de cea verde
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 bucata ghimbir de 3-4 cm, taiata bastonase
- 4 linguri otet de orez sau de vin alb
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri sos dulce de ardei iute
- 2 linguri de ketchup
Mod de preparare:
Pune carnea într-un bol şi tăvăleşte-o prin amidon şi prin amestecul chinezesc de 5 condimente. încinge uleiul într-un wok sau într-o tigaie mare şi rumeneşte carnea de vită pe toate părţile, până devine crocantă. Scoate-o pe prosoape de hârtie şi las-o deoparte. Scurge uleiul, dar păstrează 1 lingură.
Adaugă în wok ardeiul, jumătate de ardei iute, partea albă a cepei, usturoiul şi ghimbirul. Prăjeşte totul timp de 3 minute, până se înmoaie, dar nu lăsa ghimbirul şi usturoiul să se ardă. Amestecă oţetul, sosul de soia, sosul dulce de ardei iute şi ketchupul într-un bol.
Lasă să clocotească 2 minute, apoi adaugă din nou carnea de vită şi amestecă bine să se acopere de sos. Presară ceapa verde, ardeiul iute rămas şi serveşte cu taitei.
Vită crocantă şi picantă
Pofta buna!
Pe asta sigur o incerc