Vita cu ardei in sos de stridii
PrinteazaVita cu ardei in sos de stridii din: carne de vita, sos de soia, ulei de susan, vin rosu, amidon, ulei de arahide, ardei, sos de stridii, ceapa.
- 450 g carne slabă de vită
- 1 lingură sos de soia
- 2 linguriţe ulei de susan
- 1 lingură de vin roşu
- 2 linguriţe de amidon
- 3 linguri ulei de arahide
- 1 ardei roşu, tăiat în cuburi mari
- 1 ardei verde, tăiat în cuburi mari
- 3 linguri sos de stridii
- 2 cepe verzi, feliate subţire, pentru servit
Mod de preparare:
Taie carnea de vită în felii lungi de 5cm şi groase de 5 mm, perpendicular pe fibră. Pune-le într-un bol. Adaugă sosul de soia, uleiul de susan, oţetul de vin roşu şi amidonul. Lasă totul la marinat 20 de minute.
Incinge un wok, apoi pune uleiul de arahide. Cand începe sa fumege, adauga carnea de vită şi găteşte-le în stil stir-fry timp de 5 minute, până încep să se rumenească.
Transferă carnea într-o strecurătoare aşezată deasupra unui bol, apoi aruncă uleiul care se scurge.
Şterge wok-ul cu un prosop şi încinge-l din nou la foc mare. Pune ardeiî şi găteşte-i 3-4 minute, sau până se înmoaie.
Adaugă sosul de stridii şi dă totul în clocot. Transferă carnea de vită în tigaie şi amestecă pentru a o acoperi cu sosul de stridii.
Aşază mâncarea pe un platou, adaugă ceapa verde deasupra şi serveşte.
Pofta buna!