Vita cu ardei si praz

Printeaza

O reteta de pulpa de vitel cu praz, sare, piper, boia de ardei, pasta de rosii, ulei de masline si ardei gras.

Ingrediente:Vita cu ardei si praz

  • 800 g pulpa de vitel
  • 3 fire praz
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 3 lingurite de pasta de rosii
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 200 g ardei gras congelat sau proaspat

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de vită fâşii potrivite şi se unge pe o parte şi pe cealaltă cu ulei de măsline. Se lasă câteva minute în frigider.

Se toarnă uleiul într-o cratiţă să se încingă şi se pun fâşiile de carne. Se lasă să se înăbuşe şi se întorc de pe o parte pe cealaltă până se înmoaie.

Ardeii şi prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi potrivite. După ce s-a pă­truns carnea bine, se adaugă ardeii şi prazul, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic să fiarbă în sucul pro­priu.

La sfârşit se pune pasta de roşii şi se mai lasă câteva minute pe foc. După ce s-au făcut, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se mai bagă 10 minute la cuptor să se rumenească.

Se ornează cu fire de pătrun­jel şi se serveşte cu un pahar de vin roşu sec.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.