Vita cu bacon si legume
PrinteazaVita cu bacon si legume din: carne de vita, bacon, ciuperci, morcovi, ulei, vin rosu, ceapa, usturoi, faina, sare, piper.
- 800 g cuburi carne de vita
- 100 g bacon neafumat
- 250 g ciuperci conservate
- 2 morcovi
- 3 linguri ulei
- 750 ml vin rosu sec
- 2 cepe
- 3 catei usturoi
- 2 linguri faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se rumenesc în ulei carnea şi baconul. Se adaugă ceapa tă¬iată mărunt şi, după ce aceasta s-a înmuiat, se pun ciupercile trecute sub un jet de apă şi morcovii tăiaţi rondele. Se presară făina, se ames¬tecă şi se lasă şi ea la prăjit un minut.
Se toarnă vinul, care trebuie să acopere complet ingredientele. La nevoie se mai adaugă un pic de apă. Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă usturoiul feliat şi se fierbe 60 de minute.
Vita cu bacon si legume
Pofta buna!