Vita cu legume si piure de cartofi
PrinteazaVita cu legume si piure de cartofi din: vita, morcovi, ceapa, usturoi, bacon, ulei de masline, pasta de tomate, vin rosu, supa, coniac, rozmarin, dafin, unt, faina, patrunjel, sare, piper, cartofi, lapte, nucsoara.
- 800 g carne de vită
- 500 g morcovi
- 300 g ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 100 g bacon
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 3 linguri cu pastă de tomate
- 500 ml vin roşu
- 125 ml. supă de legume/carne
- 2 linguri cu coniac
- 1 crenguţă de rozmarin
- 2 frunze de dafin
- 40 g unt
- 3 linguri cu făină
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare, piper
Ingrediente piure:
- 750 g cartofi
- 250 ml lapte
- 20 g unt
- sare, piper, nucşoară
Mod de preparare:
Curăţă legumele, taie morcovii cubuleţe, usturoiul şi ceapa în sferturi. Feliază baconul şi rumeneşte-l într-o oală în care ai încins uleiul, apoi scoate-l pe o farfurie. Taie carnea cubuleţe şi rumeneşte-o în grăsimea rămasă în oală, apoi adaugă pasta de tomate, vinul, supa, coniacul, baconul, morcovii, ceapa, usturoiul, rozmarinul şi frunzele de dafin.
Adaugă sare şi piper după gust, acoperă şi lasă la foc mic trei ore. Amestecă untul cu făina şi pune-le peste vita. Lasă descoperit, pe foc, încă zece minute. Serveşte cu pătrunjel verde tocat.
Pentru piure, pune la fiert cu sare cartofii tăiaţi cubuleţe. Scurge-i şi zdrobeşte-i cât mai fin. Adaugă laptele împreună cu untul, condimentează după gust.
Vita cu legume si piure de cartofi
Pofta buna!