Vita cu legume si sos brun
PrinteazaVita cu legume si sos brun din: ciolane de viţel sau porc, legume pentru supă, vin roşu, pastă de tomate, făină albă, sos brun, rânţaş, sare, piper.
Ingrediente:
- 16 buc. ciolane de viţel sau porc
- 200 g legume pentru supă, taiate cubuleţe
- 200 ml vin roşu
- 150 g pastă de tomate
- 2 linguri făină albă
- 1 l sos brun
- rânţaş, sare, piper
Mod de preparare:
Ciolanele se condimentează cu sare şi piper şi se pudrează cu făină. Se încinge breziera (cratiţă groasă) şi se adaugă puţin ulei.
Ciolanele se prăjesc la foc iute pe toate părţile, se scot din cratiţă şi se ţin la cald. Se adaugă legumele în grăsime şi se călesc. Apoi se adaugă pasta de tomate şi se mai căleşte puţin împreună.
Se adaugă o lingură făină şi se mai prăjeşte împreună. Se stinge cu vinul roşu şi se Iasă să se reducă puţin. Se adaugă un litru de sos brun. Se dă în clocot, apoi se introduc ciolanele în sos.
Se introduce cratiţa la cuptor şi se lasă ciolanele la 200°C cca. 60 – 90 minute, până se face carnea macră. Se scot ciolanele din sos.
Sosul se pasează prin sită într-o altă cratiţă. Se dă în clocot, se potriveşte de gust cu sare şi piper, iar dacă este prea subţire, se mai îngroaşă cu puţin rântaş.
Vita cu legume si sos brun
Pofta buna!