Vită cu legume şi sos

Printeaza

Vită cu legume şi sos din: carne de vita, fasole verde, mazare, arpagic, ciuperci, cartofi, ceapa, usturoi verde, faina, lapte dulce, vin rosu, frunza de dafin, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Vita_cu_legume_si_sos

  • 600 g carne de vita
  • 400 g fasole vrde
  • 300 g mazare
  • 100 g arpagic
  • 300 g ciuperci
  • 4 cartofi
  • doua cepe
  • doua fire de usturoi verde
  • o lingura cu faina
  • 200 ml lapte dulce
  • 50 ml vin rosu sec
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei

 

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un bol. Cepele se curăţă de foi şi se spală; una se toacă mărunt şi cealaltă se taie peştişori. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pune ceapa tocată mărunt, se căleşte cinci minute şi se adaugă ciupercile. Se prăjesc până devin aurii, se adaugă laptele rece în care s-a dizolvat făina şi puţină apă, sare şi piper.

Se fierbe până începe să se îngroaşe, se adaugă usturoiul verde tocat mărunt şi se mai fierbe două minute. Fasolea verde şi mazărea se fierb în apă cu sare, se scot cu o spumieră într-un bol şi se păstrează la cald. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se condimentează şi se prăjesc împreună cu arpa¬gicul.

Carnea de vită se taie bucăţi, se marinează împreună cu vinul roşu, frunza de dafin şi ceapa rămasă, sare şi piper circa două ore, apoi se prajeste.

Legumele se servesc alaturi de carnea de vita, stropite cu sosul de ciuperci fierbinte.

Vită cu legume şi sos

Vita_cu_legume_si_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.