Vita cu legume si vin de orez

Printeaza

Vita cu legume si vin de orez din: carne de vita, vin de orez, piper de Sichuan, sos de stridii, sos de soia, zahar, supa de pui, suc de rosii, sare, piper, usturoi, ardei gras, ardei iute, ulei.

Ingrediente:Vita cu legume si vin de orez

  • 250 g carne de vită
  • 2 linguri cu vin de orez
  • 1/2 linguriţă cu piper de Sichuan
  • 2 linguriţe cu sos de stridii
  • 2 linguriţe cu sos de soia
  • 1/2 linguriţă cu zahăr
  • 80 ml supă de pui
  • 4 linguri cu suc de roşii
  • sare de mare
  • piper negru

Pentru prajire:

  • 1 lingură fcu usturoi
  • 2 linguriţe cu piper boabe
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 ardei iute
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Taie carnea cubuleţe, toarnă deasupra vinul, condimentează si lasă 20 de minute. Intr-un castron, amestecă piper de Sichuan cu sosul de stridii şi soia, zahărul şi supa de pui.

Incălzeşte uleiul într-un wok la foc iute, şi pune cubuleţele de carne. Scoate carnea, dă focul mai mic şi rumeneşte în uleiul rămas usturoiul până capătă o culoare aurie.

Pune din nou carnea în tigaie, toarnă sosul din castron, sucul de roşii, ardeii tocaţi (graşi şi iute) şi piperul zdrobit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.