Vita cu legume si vin de orez
PrinteazaVita cu legume si vin de orez din: carne de vita, vin de orez, piper de Sichuan, sos de stridii, sos de soia, zahar, supa de pui, suc de rosii, sare, piper, usturoi, ardei gras, ardei iute, ulei.
- 250 g carne de vită
- 2 linguri cu vin de orez
- 1/2 linguriţă cu piper de Sichuan
- 2 linguriţe cu sos de stridii
- 2 linguriţe cu sos de soia
- 1/2 linguriţă cu zahăr
- 80 ml supă de pui
- 4 linguri cu suc de roşii
- sare de mare
- piper negru
Pentru prajire:
- 1 lingură fcu usturoi
- 2 linguriţe cu piper boabe
- 1/2 ardei gras roşu
- 1/2 ardei gras verde
- 1 ardei iute
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Taie carnea cubuleţe, toarnă deasupra vinul, condimentează si lasă 20 de minute. Intr-un castron, amestecă piper de Sichuan cu sosul de stridii şi soia, zahărul şi supa de pui.
Incălzeşte uleiul într-un wok la foc iute, şi pune cubuleţele de carne. Scoate carnea, dă focul mai mic şi rumeneşte în uleiul rămas usturoiul până capătă o culoare aurie.
Pune din nou carnea în tigaie, toarnă sosul din castron, sucul de roşii, ardeii tocaţi (graşi şi iute) şi piperul zdrobit.
Pofta buna!