Vită cu legume
PrinteazaVită cu legume din: muschi de vita, fasole, rosii, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, sos de soia, frunza de dafin, cimbru, vin rosu, sare, piper si ulei de floarea soarelui.
- 800 g muschi de vita
- 500 g fasole mangetout
- 4 rosii
- doua cepe rosii
- o capatana de usturoi
- doi ardei capia
- 3 linguri cu sos de soia
- 50 ml vin rosu
- o frunza de dafin
- o lingurita cu cimbru
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală, se taie felii potrivit de groase şi se bate uşor cu ciocanul de şniţele. Se pune într-un bol de plastic, se toarnă deasupra vinul roşu, se presară piper după gust, se toarnă sosul de soia, cimbrul şi două linguri cu ulei.
Se adaugă frunza de dafin, jumătate din usturoi, se amestecă totul, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum două ore. Se pune carnea într-o tavă, se toarnă deasupra marinata şi dacă nu este suficient lichid se mai adaugă apă şi se introduce tava în cuptorul încins.
Se coace la foc mediu până ce sosul a scăzut şi carnea de vită s-a înmuiat. Ceapa şi usturoiul rămas se curăţă şi se feliază. Se călesc în puţin ulei, se adaugă fasolea fiartă separat, ardeii tăiaţi bucăţi şi roşiile feliate. Se condimentează, se lasă să fiarbă până scade sosul puţin şi se servesc alături de carnea de vită.
Cu cat carnea de vita sta mai mult in marinata, cu atata devine mai frageda.
Vită cu legume
Pofta buna!